30/07/2018

RADIONICE

talk

Reci to sa stilom

Raditi na projektu i utrošiti puno vremena i ljubavi je prvi korak ka uspjehu. Da bi se projekt što bolje predstavio i na kraju krajeva prodao važno je znati ga prezentirati javnosti. U tom slučaju ključnu ulogu igra javni nastup. Kako bi te što bolje za to pripremili vježbat ćemo pitchanje projekta i omogućiti ti da saznaš male tajne rješavanja treme koja može negativno utjecati na uspješnost projekta.
Predavači: Ana Mitar i Anja Tomašić

puzzle

GAME ON! escape men’s world

Izlazak iz sjene muškaraca u svijetu znanosti bio je pravi izazov, zato vas pozivamo da prođemo izazov pun zagonetki, logičkog razmišljanja i prije svega timskog rada. Po uzoru na popularan Escape Room koncept u 30 minuta potrebno je otkriti tragove, otključati skrivene predmete, riješiti zagonetke i petlje. Cilj ove radionica je prenijeti zanimljive činjenice o uspjesima žena u znanosti, naučiti o njihovim istraživanjima, zabaviti se i zajedno proći kroz jedno novo iskustvo.
Predavači: Maja Katić i Tajana Lozušić

bulb

MAXI FUN WITH micro:bit

Nisi čula za micro:bit? Možda je micro, ali ima veliku sposobnost transformirati se u ono što ti želiš. Na ovoj radionici saznat ćeš što je micro:bit i zašto je toliko popularan te ćemo isprobati zajedno 4 verzije primjene micro:bit-a kao kalkulator,igrica,gitara i GPS.
Predavači: Ivana Ivošević, Mateo Hajduković, Ena Balatinac i Jakov Ivanković

bulb

Freaks & Geeks

Siri,what’s trending now? Svi koristimo danas pametne telefone i oslanjamo se na tehnologiju tako i ti zar ne, ali znaš šta? Umjetna inteligencija u rukama je budućih inženjerki stoga, kada na red dođe pitanje „Ogledalce, ogledalce moje, najljepša na svijetu tko je?“ osiguraj da tvoje lice jedini (h)IT bude uz tajne naših IT legica Stefani i Mateje.
Predavači: Stefani Majić i Mateja Hržica

bulb

LEGICE MINDSTORMS

Uvijek slušaš o robotima i što oni rade? Sada imaš priliku sama programirati svog robota i učit ga cool stvarima. Naučit ćemo te i objasniti ti osnove tehničkih komponenti, rad u programskom okruženju blokovskog programiranja na super zabavan način.
Predavač: Ana Boras

heart

Game creation with the speed of light

Stvaranje igre je vrlo težak, ali nevjerojatno zabavan proces i kao takav zahtijeva veliku količinu različitih vještina i znanja. Da bi stvorili nešto daleko zanimljivo, igrači i programeri moraju proći kroz nekoliko manjih procesa. Kitesens Game Design radionica simulira ove procese u mnogo bržem i dalekoj okolini i pokušava vam dati ideju o tome kako jedan Indie Game Development studio funkcionira u svojoj potrazi za stvaranjem nekih od najcjenjenijih igara vani. Donesite svoj najkreativniji alat, jer to vjerojatno definira sljedeću karijeru u igri.
Predavač: Leo Tot