30/07/2018

ŠTO JE KITTEENS?

ZNAŠ LI ŠTO JE STEM KITTEENS?
STEM Kitteens je projekt koji je pokrenut s ciljem edukacije cura od 14 do 19 godina kako bi ih potaknuli prema tehničkim smjerovima i znanjima te osnažili žensku populaciju u samom IT-u.
Projekt okuplja lokalnu zajednicu koja bi radila na razmjeni iskustva, vještina i znanja te se tako povezali sa ostalim zajednicama u Hrvatskoj, ali i Europi.
Uz potporu Osijek Software Cityja odlučili smo Osječku IT priču dići na višu razinu i potaknuti djevojke srednjih škola na razmišljanje o tehničkim smjerovima IT sektora. Želimo i trebamo više kolegica u IT-ju i upavo je na nama, al i vama, da to ostvarimo!

A KAKO MI TO MISLIMO IZVESTI?
Događaj se planira odvijati svaki mjesec ili češće s obzirom na broj tema, s kratkim predahom tijekom ljetnih i zimskih praznika.
Program i plan događaja će se prilagođavati ovisno o temi i gradu u kojemu će biti predstavljen. Na ovaj način se otvara i podupire izmjena znanja i iskustva na opušten i prilagođen način sudionicama.
Prenositi znanja i vještine maldima nije lako, ali ako mladi prenose svoja znanja i iskustva mladima, onda je to pobjednička kombinacija koja upravo STEM Kitteens čini uspješnim, učinkovitim i posebnim.

PREDAVAČI?
Ekipa koja radi na radionicama su mladi zaposlenici raznih informatičkih firmi te svoje radionice smišljaju i održavaju na volonterskoj bazi.
Organiziraju se radionice u trajanju od 90 minuta gdje se učenicama, na njima prilagođen način, pokušava približiti računalna tehnologija.
Svaka od radionica koja se provodi je autorska i isključivo ovisi o samom predavaču koji je zadužen za vođenje iste radionice.
Kitteens prati trendove te je svaka radionice u koraku s trendovima u svijetu IT-ja i tehničkom obrazovanju.
Cilj je kroz zanimljive, interaktivne i prektične radionice pripremiti djevojke i pružiti im osnove tehničkih znanosti koje će ponjeti sa sobom na tehničke fakultete te osnove koje će im pružiti veliku dozu sigurnosti i samopouzdanja kada se nađu na prvim godinama odabranog fakulteta.

ZAŠTO NE PROPUSTITI KITTEENS?
Uz veliku dozu praktičnih znanja, vještina i alata, upoznat ćete puuno zanimljivih djevojaka, predavača i možda steći nove prijateljice s kojima ćete završiti na fakultetu i s kojima ćete pokazati kako i curke mogu biti u velikom broju na tehničkim fakultetima i kako mogu rasturati na području STEM-a!
Naravno, nakon radionica valja se dobro i opustiti i zasluženo zabaviti i to na partyju sa svim sudionicama, al i predavačima, a to svakako ne želite propustiti!
Kitteens je jednostavno događaj koji vam pruža zabavu i znanje u isto vrijeme, a morate priznati, tako nešto pronaći i nije baš lako!
Vidimo se?! 🙂