Anja Tomašić – bratovim koracima do IT-a

Danas se upoznajemo s Anjom. Anja radi kao Project Manager u Void Main Studiju te se bavi i testiranjem raznih aplikacija. Upoznajte Anju!

S obzirom da si duži niz godina u It-u, kako si se odlučila za to?

Još od malih nogu sam znala da želim kad tad biti u IT-u, a za to je većim dijelom bio zaslužan moj brat. Sjećam se da sam kao klinka bila poprilično zadivljena kada sam gledala njega kako „hakira konzolu“, a onda je još i došao film „Hackers“ – to je otprilike bilo to, hehe.

Koji ti je bio prvi posao/položaj u IT-u? Što si najznačajnije naučila tada što će ti ostati uvijek u sjećanju?

Ne znam ubraja li se to u „prvi posao/položaj“, no u doba kada sam bila studentica, radila sam 3 godine u Službi za korisnike Tele2. Ono što mi je definitivno pomoglo od tamo je rad s korisnicima i brzo rješavanje razno raznih poteškoća s kojima su se korisnici susretali. Bilo je tu jako lijepih trenutaka i priča pa sve do onih priča koje i nisu bile baš tako sjajne, no sve u svemu, iskustvo je tu koje i danas dobro dođe.

Ispričaj nam malo o svom trenutnom poslu – što radiš, čime se baviš, itd.?

Trenutno sam zaposlena kao Project Manager u tvrtki Void Main Studio koja se bavi izradom računalnih i mobilnih igara. Klasika – bavim se organizacijom projekata, a uskačem i kao QA s obzirom da je to bio moj prvi posao u Void Main Studiu.

Možeš li izdvojiti neki projekt, aplikaciju, stranicu na kojoj si radila i da ti je jako drag i zanimljiv i zbog čega?

Priznaj da želiš da kažem kako mi je kitteens.org omiljeni projekt 😉 Šalu na stranu, teško mi je izdvojiti samo jedan projekt jer je svaki projekt poseban na svoj način. Bilo da je u pitanju igra, web ili neka mobilna aplikacija – u svakom od njih postoje stvari koje su odlične i super, one koje su manje odlične i one koje nisu nimalo odlične, ali na koncu svega – naučim nešto novo, zaintrigiram se za nešto novo ili pak izvučem neku pouku iz svega. Na kraju krajeva, to i jest najvažnije od svega.

Možeš li ukratko opisati svoju radnu atmosferu i ekipu s kojom radiš?

#startuplife

Imaš li neku poruku za buduće IT kolegice?

Cure, znate li gdje je super? 🙂 U IT – u je super pa naletite.

Zašto si odlučila biti dio STEM Kitteensa?

Iskreno, našla sam se u pravo doba na pravom mjestu i igrom slučaja postala dio STEM Kitteens tima, ali mi se svidjelo pa sam odlučila ostati.